Yad b’Yad

Odlarevägen 13
246 33 Löddeköpinge

slider4 12 14

Naturlig olja för hud, hår och hälsa
På Oren Farm odlas arganträd och ur dess frukt utvinns den dyrbara, helt naturliga oljan som gör underverk för både hud, hår och hälsa - och i matlArganträdagning!  

Arganträdet kommer från sydvästra Marocko där det har odlats i århundranden för oljans skull. Oljan utvinns ur fruktens frön - under senare år har mer avancerade och hygieniska metoder för detta utvecklats, vilket har resulterat i en bättre och renare framställning än den traditionella. Hållbarheten för denna rena olja är minst 3 år.

Naturlig kroppsvård
Arganoljan har med sina fantastiska vårdande egenskaper förtjänat en hedersplats i den internationella hudvårdsindustrin. Den är ArganOil kärnan 4näringsrik och lätt, tränger snabbt in i hyn och motverkar torrhet och rynkor, vilket är anledningen till att den används flitigt i exklusiva krämer. I huden verkar arganoljan antioxidantiskt och balanserar hudens naturliga skyddslager av talg. I håret ger oljan ett inkapslande skydd som återfuktar, vårdar kluvna toppar och motverkar håravfall genom att stärka rötterna. Håret blir lent och följsamt.

Naturlig hälsa
Att använda arganolja innebär en mängd fördelar för kroppens hälsa, både inuti och utanpå. Oljan är fullproppad med nyttigheter - rik på vitamin E och de viktiga fettsyrorna omega 3, 6 och 9. Den sägs också kunna sänka kolesterolet och blodtrycket och stärka ditt immunförsvar.

Oljan stimulerar cellåterväxt och kan ha en lindrande och läkande effekt på en mängd olika hudproblem - däribland ärr från vattkoppor, acne, psoriaArganträd 1sis och brännskador. Oljan stärker också spröda och slitna naglar, och kan motverka bristningar vid graviditet hos kvinnor. En del använder oljan för att lindra ledsmärta. Tack vare dess många vårdande egenskaper kallas arganträdet ibland för Livets träd.

På senare tid har en mängd studier gjorts av oljans positiva hälsoeffekter. Ny forskning menar att oljan kan motverka hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och hämma tillväxten av prostatacancerceller. Flera artiklar i detta ämne finns att läsa på www.pubmed.com (US National Institute of Health and Medical Library)

Naturlig smak
Arganolja för matlagning framställs genom en lätt rostning av fröna. Den utsökta oljans smak påminner om hasselnötens och bara ett par droppar räcker för att ge en fyllig, nötig arom till vilken sallad eller rätt som helst. Oljan ska dock inte användas vid stekning.ArganOil 1

Oren Farms arganolja
Ren arganolja anses vara en av de mest exklusiva och dyrbara oljorna i världen. Från Oren Farm kan du köpa 100 % ren arganolja. Orens olja utvinns ur arganfruktens frön genom avancerade automatiserade hygieniska metoder där oljan pressas ut mycket långsamt. För att framställa en liter ren arganolja behövs ungefär 50 kilo frukt. På Oren Farm tar man ansvar för varje led i produktionen, inklusive labbtester och insamlandet av frukten.ArganOil kärnan 3

Använd såhär
För att ge näring och nytt liv till huden rekommenderas att den rena oljan appliceras efter rengöring - massera in några droppar på ansikte och hals morgon och kväll.

Till håret kan du ta en liten mängd arganolja, gnugga den i handflatorna och massera sedan in i vått eller torrt hår. Håret blir mjukare, glansigare och mer följsamt. Skalpmassage med ren arganolja kan också motverka håravfall hos kvinnor.

Citronpeeling
Den här ansiktsbehandlingen ger frisk lyster och passar normal till fet hy, och rekommenderas en eller två gånger i veckan. Dela en citron, doppa ena halvan i strösocker och gnugga den försiktigt mot ansiktet i några minuter. Låt citronsaften och sockerpeelingen sitta kvar i ansiktet i ungefär två minuter, skölj sen med varmt vatten och torka huden försiktigt. Avsluta med att massera in en eller två droppar arganolja på ansikte och hals.

Färsk citron har en naturlig syra som gör huden renare, sockerpeelingen avlägsnar effektivt döda hudceller och arganoljan verkar cellstimulerande.

Observera att även om detta är en naturlig peelingbehandling så är den mycket effektiv och kraftfull, och du kan behöva testa den på ett litet område först, till exempel bakom örat, innan du behandlar hela ansiktet. Citronpeeling rekommenderas inte för dig som har mycket känslig hy, acne eller små brustna blodkärl. Tänk på att applicera solskydd på ansikte och hals innan du går ut i solen, särskilt efter en peelingbehandling, för att undvika att huden bränns eller åldras i förtid.

Resultat 1 - 2 av 2

Arganolja

075 - ArganOil 50ml

OREN 100% Pure Argan Oil - 50 ml

Pris 350,00 kr
Rabatt
Standardiserat pris:

070 - ArganOil 30ml

OREN 100% Pure Argan Oil - 30 ml

Pris 245,00 kr
Rabatt
Standardiserat pris:

Login Form

Ta en titt på denna

Prenumerera på våra nyhetsbrev

 


Yad b’Yad

Odlarevägen 13 | 246 33 Löddeköpinge